Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wołowe zawijane w rolady z dodatkiem szybki i ogórka kiszonego są bardzo pyszna propozycją na świąteczny obiad. Rolady wychodzą bardzo soczysty, miękkie i kruche.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 358
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 113
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 139
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 638
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 162
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16100
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 358
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 113
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 139
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 638
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 162
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16100
Składniki
Grzyby zalej wodą. Mięso wołowe rozbij bardzo cienko, oprósz solą i pieprzem oraz oregano. Posmaruj musztardą. Na każdym płacie połóż plastry szynki, jeden obok drugiego, słupek ogórka kiszonego i zawiń w rulon. Boki mięsa wepchnij do środka. Obwiąż nitką i włóż do lodówki na godzinę. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z każdej strony na rumiany kolor. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka, zmiażdżony czosnek, liście laurowe i ziela angielskie, grzyby wraz z wodą w której się moczyły Wlej wodę, tak, aby zakryło 3/4 mięsa, i . Duś na maleńkim ogniu ok 2godz. Co jakiś czas obracajaj mięso i dolej trochę wody jeść się wygotuje. Do rolad idelanie pasują kluski śląskie i kapusta czerwona. Smacznego.