Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wołowe zawijane w rolady z dodatkiem szybki i ogórka kiszonego są bardzo pyszna propozycją na świąteczny obiad. Rolady wychodzą bardzo soczysty, miękkie i kruche.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1588
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 331
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1588
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 331
Składniki
Grzyby zalej wodą. Mięso wołowe rozbij bardzo cienko, oprósz solą i pieprzem oraz oregano. Posmaruj musztardą. Na każdym płacie połóż plastry szynki, jeden obok drugiego, słupek ogórka kiszonego i zawiń w rulon. Boki mięsa wepchnij do środka. Obwiąż nitką i włóż do lodówki na godzinę. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z każdej strony na rumiany kolor. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka, zmiażdżony czosnek, liście laurowe i ziela angielskie, grzyby wraz z wodą w której się moczyły Wlej wodę, tak, aby zakryło 3/4 mięsa, i . Duś na maleńkim ogniu ok 2godz. Co jakiś czas obracajaj mięso i dolej trochę wody jeść się wygotuje. Do rolad idelanie pasują kluski śląskie i kapusta czerwona. Smacznego.