Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy wołowe w sosie
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2055
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10166
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 956
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2055
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10166
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 956
Składniki
Mięso podzielić na plastry rozbić i doprawić z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy plater posmarować po całości cienką warstwę musztardy. Położyć kawałek boczku ( ja daję niewielką ilość i tylko chudą część tylko dla smaku, ale można ułożyć kawałki boczku na całym plastrze wołowiny). dodać ćwiartkę ogórka, plasterek cebuli z jednej strony. Zaczynami zwijać od strony z warzywami. Zwijamy dość ciasto i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni z każdej strony. Na osobnej patelni usmażyć pozostałą cebulę oraz czosnek do miękkości a następnie dodać do zrazów. Zalać wszystko gorącym bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości ok 1-1,5 h w zależności od wielkości zrazów.Smacznego! ( Uwaga! jeśli użynamy wody zamiast bulionu dodajemy dodatkowo liść laurowy i ziele angielskie)