Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy z kurczaka"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 313
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 313
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Składniki
Umyj i osusz mięso. Piersi z kurczaka rozbij z każdej strony i rozkrój wzdłuż. Przekrój na pół plastry szynki. Opłucz tymianek, posiekaj listki i wymieszaj z masłem, dopraw solą i pieprzem.
Plastry mięsa posmaruj masłem tymiankowym, połóż na nie plasterek szynki i listek szałwii. Zwiń mięso w roladę, nadziewaj po dwie roladki na szpikulec do grillowania, między roladki włóż pozostałe liście szałwii.
Przełóż szaszłyki na ruszt i wstaw do nagrzanego piekarnika z opcją grill. Opiekaj z każdej strony przez około 5 minut, dopóki mięso się nie upiecze.
W tym czasie obierz czosnek i szalotkę, pokrój w krążki i podsmaż na oleju. Dodaj ocet, gotuj przez chwilę, następnie wymieszaj z umytymi liśćmi szpinaku. Dopraw solą i pieprzem, podawaj z grillowanymi roladkami z kurczaka.Źródło: Na żywo