Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z szynką, papryką i szczypiorem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
ok. 70 min • Porcja 470 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso umyj, osusz i pokrój na cztery plastry. Lekko je rozbij przez folię spożywczą. Każdy kotlet posmaruj musztardą i połóż na nim po plastrze szynki.
Czerwoną paprykę oczyść i pokrój wzdłuż na paseczki. Dymkę pokrój na cztery kawałki jednakowej długości. Dymkę i paprykę rozłóż na plastrach mięsa i zwiń je w roladki. Zepnij wykałaczkami lub zwiąż nicią. Roladki obtocz w mące i obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Odstaw w ciepłe miejsce.
Oczyszczone pieczarki drobno pokrój i podsmaż na tym samym tłuszczu, na którym smażyłaś mięso. Zalej je bulionem, śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem, lekko oprósz mąką i wymieszaj.
Do sosu włóż podsmażone roladki i duś do miękkości. Podawaj udekorowane świeżym tymiankiem.Źródło: Kobieta i życie