Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy zanurzone w sosie grzybowym

Zrazy zanurzone w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 600 Ocena: 5647

Dodano:

Odsłon: 2521

Mięso ze schabu w pysznym sosie grzybowym. Można podać z kluskami śląskimi, kopytkami lub ziemniakami.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Kilka plasterków szynki
  • Sól
  • Pieprz
  • Musztarda
  • 3 ogórki konserwowe
  • Mąka do panierki
  • Olej do smażenia
  • Cebula
  • ½ kg pieczarek
  • Sos grzybowy
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki i kawałku ogórka.

  2. 3. Zawijamy roladki.

  3. 4. Panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Układamy roladki w naczyniu.

  5. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 8. Sos rozrabiamy w połowie szklanki wody i hartując wlewamy do grzybów.

  7. 9. Sosem grzybowym polewamy roladki.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń