Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady z karkówki to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Zrazy nie są trudne do przygotowania, a smakują wyśmienicie i prezentują się wspaniale. Dzisiaj przygotujemy rolady z klasycznym nadzieniem z ogórka kiszonego, boczku wędzonego i cebuli.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3158
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6643
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3158
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6643
Składniki
Karkówkę myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem na dosyć cienkie płaty.
Każdy płat oprószamy przyprawami, smarujemy łyżeczką musztardy i układamy na nim plaster boczku, kawałek cebuli oraz ćwiartkę ogórka kiszonego.
Zwijamy rolady i spinamy szpilkami do zrazów lub wykałaczkami.
Obtaczamy rolady w mące i obsmażamy na rumiano na tłuszczu mocno rozgrzanym na głębokiej patelni. Pozostałą cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, do zrazów. Podsmażamy na szklisto. Wlewamy szklankę wody i dodajemy liście laurowe, grzyby, ziele angielskie oraz przyprawy do smaku. Na koniec wlewamy maggi i sos sojowy. Przykrywamy patelnię pokrywą. Dusimy pod przykryciem zrazy 40 minut.
Po tym czasie wyjmujemy zrazy na talerz i zagęszczamy sos dwiema łyżkami mąki rozmieszanej z odrobiną wody. Gotowy sos przecieramy przez sito. Łączymy ze zrazami i podgrzewamy. Zrazy z karkówki gotowe!
Zrazy z karkówki możemy podawać z ziemniakami, ryżem, różnymi kaszami. Doskonałą propozycją będą też kluski śląskie.