Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa, idealna w chłodne, deszczowe, jesienne dni.
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 67
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 50
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 543
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 745
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 67
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 50
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 543
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 745
Składniki
Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ugotowanego ryżu. Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, do 60 minut od momentu zagotowania się bulionu.
Ugotowane gołąbki podajemy z ugotowanym wywarem oraz z domowego wypieku pieczywem. Smacznego!!!