Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa, idealna w chłodne, deszczowe, jesienne dni.
Jeśli nie macie pomysłu na pyszną zupkę zapraszam do zapoznania się z moim pr...
Odsłon: 2069
Rolada gołąbkowa
Odsłon: 6079
Składniki
Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ugotowanego ryżu. Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, do 60 minut od momentu zagotowania się bulionu.
Ugotowane gołąbki podajemy z ugotowanym wywarem oraz z domowego wypieku pieczywem. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 1152
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 157