Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa, idealna w chłodne, deszczowe, jesienne dni.
Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ugotowanego ryżu. Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, do 60 minut od momentu zagotowania się bulionu.
Ugotowane gołąbki podajemy z ugotowanym wywarem oraz z domowego wypieku pieczywem.
Smacznego!!!
Dla odmiany zamiast tradycyjnych gołąbków polecam, pyszną babkę gołąbkową w w...
Odsłon: 21868
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 37
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 52
Pyszne i kolorowe szaszłyki z kiełbasek i warzyw podane z sosem z jalapeño sm...
Odsłon: 44
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Odsłon: 131
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 37
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 52
Pyszne i kolorowe szaszłyki z kiełbasek i warzyw podane z sosem z jalapeño sm...
Odsłon: 44
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Odsłon: 131
Składniki
Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ugotowanego ryżu. Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, do 60 minut od momentu zagotowania się bulionu.
Ugotowane gołąbki podajemy z ugotowanym wywarem oraz z domowego wypieku pieczywem. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mielone w pieczarkach z kapustą
Dania główne
Gulasz Polonez
Dania główne
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Dania główne
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Mielone w pieczarkach z kapustą
Kiedy znudziły się Wam zwykłe kotlety mielone, przygotuj je inaczej według te...
Odsłon: 10
Gulasz Polonez
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 37