Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnimi czasy gustujemy w polskich boczniakach. Można je przygotowywać na różne sposoby. Pierwszy raz spróbowaliśmy tradycyjnych, panierowanych i to nas do nich przekonało. Później przyszedł czas na eksperymenty. Wierzcie, warto ;)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 96
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 267
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2788
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 96
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 267
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2788
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Składniki
Cebulę siekamy. Grzyby kroimy na paski. Groszek kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek rozgniatamy nożem. Wszystkie składniki smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kaszę i gotujemy przez kwadrans. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Formujemy pulpeciki. Wrzucamy do zupy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, delikatnie mieszamy i gotujemy kolejny kwadrans. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.