Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czasem robię zupę z ziemniakami, ale przecież przyjemność z gotowania polega też na tym, że możemy zmieniać składniki, za każdym razem otrzymując inny smak, akurat ta wersja jest super na dzisiejszą pogodę, aromatyczna, pikantna, rozgrzewająca
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
1. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone cebulę i marchew oraz starty na tarce seler (zagęści zupę), chwilę podsmażyć jeszcze, zalać gorącym bulionem, dodać 2 listki laurowe i kilka kulek ziela, gotować na wolnym ogniu, 2. pieczarki obrać, pokroić, poddusić razem z porem na łyżce oleju, dodać wraz z groszkiem i papryką do zupy, dodać przyprawy, jak mięso będzie prawie gotowe, dodać koncentrat, zagęścić zupę zasmażką, doprawić ulubionymi ziołami (podałam akurat te, których użyłam), lubię pikantne potrawy, więc dorzuciłam chili, ale tutaj akurat jest dowolność, podawać z pieczywem, smacznego