Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 456 Ocena: 6460
Dodano: 04.01.2019
Odsłon: 4167
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
1. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone cebulę i marchew oraz starty na tarce seler (zagęści zupę), chwilę podsmażyć jeszcze, zalać gorącym bulionem, dodać 2 listki laurowe i kilka kulek ziela, gotować na wolnym ogniu,
2. pieczarki obrać, pokroić, poddusić razem z porem na łyżce oleju, dodać wraz z groszkiem i papryką do zupy, dodać przyprawy, jak mięso będzie prawie gotowe, dodać koncentrat, zagęścić zupę zasmażką, doprawić ulubionymi ziołami (podałam akurat te, których użyłam), lubię pikantne potrawy, więc dorzuciłam chili, ale tutaj akurat jest dowolność,
podawać z pieczywem,
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

hania8712 05 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
lubię taką zupę :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 04 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
To jest konkret zupa :) Gęsta, smaczna i pożywna, pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz