Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czasem robię zupę z ziemniakami, ale przecież przyjemność z gotowania polega też na tym, że możemy zmieniać składniki, za każdym razem otrzymując inny smak, akurat ta wersja jest super na dzisiejszą pogodę, aromatyczna, pikantna, rozgrzewająca
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3307
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3307
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
1. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone cebulę i marchew oraz starty na tarce seler (zagęści zupę), chwilę podsmażyć jeszcze, zalać gorącym bulionem, dodać 2 listki laurowe i kilka kulek ziela, gotować na wolnym ogniu, 2. pieczarki obrać, pokroić, poddusić razem z porem na łyżce oleju, dodać wraz z groszkiem i papryką do zupy, dodać przyprawy, jak mięso będzie prawie gotowe, dodać koncentrat, zagęścić zupę zasmażką, doprawić ulubionymi ziołami (podałam akurat te, których użyłam), lubię pikantne potrawy, więc dorzuciłam chili, ale tutaj akurat jest dowolność, podawać z pieczywem, smacznego