Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czasem robię zupę z ziemniakami, ale przecież przyjemność z gotowania polega też na tym, że możemy zmieniać składniki, za każdym razem otrzymując inny smak, akurat ta wersja jest super na dzisiejszą pogodę, aromatyczna, pikantna, rozgrzewająca
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 618
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 792
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1595
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 618
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 792
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1595
Składniki
1. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone cebulę i marchew oraz starty na tarce seler (zagęści zupę), chwilę podsmażyć jeszcze, zalać gorącym bulionem, dodać 2 listki laurowe i kilka kulek ziela, gotować na wolnym ogniu, 2. pieczarki obrać, pokroić, poddusić razem z porem na łyżce oleju, dodać wraz z groszkiem i papryką do zupy, dodać przyprawy, jak mięso będzie prawie gotowe, dodać koncentrat, zagęścić zupę zasmażką, doprawić ulubionymi ziołami (podałam akurat te, których użyłam), lubię pikantne potrawy, więc dorzuciłam chili, ale tutaj akurat jest dowolność, podawać z pieczywem, smacznego