Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa gulaszowa z dodatkiem warzyw korzennych i pieczarek podana z kremowym piure ziemniaczanym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca:)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13349
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4209
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43138
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 411
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 459
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13349
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4209
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43138
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 411
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 459
Składniki
W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy na nim /często mieszając/ pokrojone w kostkę warzywa: marchew, pietruszkę, seler, cebulę oraz czosnek. Po ok 2-3 min. wlewamy gorący bulion i gotujemy na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię i smażymy na rumiano. Doprawiamy solą i pieprzem a pod koniec smażenia dodajemy mieloną paprykę słodką i ostrą /smażymy jeszcze ok. 1-2 min/. Mięso dodajemy do garnka z warzywami a na patelnię wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmażamy ok. 10 min, doprawiamy lekko solą a następnie dodajemy do garnka z zupą. Dodajemy także koncentrat, doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. Piure: obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Ugotowane odcedzamy, dodajemy masło, wlewamy mleko i garnek na chwilę przykrywamy by masło się roztopiło. Po kilku chwilach ziemniaki tłuczemy na gładkie piure. Na talerzu układamy porcję piure, zalewamy gorącą zupą i posypujemy posiekaną natką.