Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa gulaszowa z dodatkiem warzyw korzennych i pieczarek podana z kremowym piure ziemniaczanym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca:)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181940
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 179
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181940
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 179
Składniki
W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy na nim /często mieszając/ pokrojone w kostkę warzywa: marchew, pietruszkę, seler, cebulę oraz czosnek. Po ok 2-3 min. wlewamy gorący bulion i gotujemy na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię i smażymy na rumiano. Doprawiamy solą i pieprzem a pod koniec smażenia dodajemy mieloną paprykę słodką i ostrą /smażymy jeszcze ok. 1-2 min/. Mięso dodajemy do garnka z warzywami a na patelnię wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmażamy ok. 10 min, doprawiamy lekko solą a następnie dodajemy do garnka z zupą. Dodajemy także koncentrat, doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. Piure: obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Ugotowane odcedzamy, dodajemy masło, wlewamy mleko i garnek na chwilę przykrywamy by masło się roztopiło. Po kilku chwilach ziemniaki tłuczemy na gładkie piure. Na talerzu układamy porcję piure, zalewamy gorącą zupą i posypujemy posiekaną natką.