Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa hamburgerowa przygotowana z chudą wołowiną, dużą ilością warzyw i aromatycznego sera zaspokoi nawet duży głód. Kremowy bulion a’la beszamel łączy w całość wszystkie składniki. Ta ciekawa w smaku zupa sprawdzi się na co dzień i od święta, a będą za nią przepadać wszyscy domownicy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1014
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5590
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17965
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1014
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5590
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17965
Składniki
Rozpuść łyżkę masła w garnku na średnim ogniu. Dodaj mieloną wołowinę oraz drobno posiekane: cebulę, marchewkę i seler. Smaż do zrumienienia mięsa, przez ok. 5 minut.
Posyp całość bazylią i pietruszką. Dodaj obrane i pokrojone w średnią kostkę ziemniaki.
Zalej wszystko bulionem i doprowadź zupę do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego i gotuj ją na wolnym ogniu do miękkości warzyw, przez ok. 10-12 minut.
Pozostałe 3 łyżki masła rozpuść w rondelku na średnim ogniu. Dodaj mąkę i mieszaj całość do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo wlewaj mleko, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia masy.
Wlej mieszankę mleczną do garnka z zupą. Doprowadź do wrzenia, a następnie dołóż pokrojony w drobną kostkę lub starty na tarce ser. Mieszaj do rozpuszczenia.
Na koniec wlej śmietankę. Zamieszaj i podgrzej, ale nie zagotowuj.
Zupę hamburgerową podawaj na ciepło, posypaną siekanym koperkiem, najlepiej z dodatkiem podpieczonego na patelni pieczywa hamburgerowego.