Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie jednogarnkowe
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Dynię obierz, usuń miąsz, pokrój w kostkę. Marchew, pietruszkę, cebulę, seler i por pokrój, zeszklij na oliwie. Dodaj 2 litry wody oraz zieniaki i dynię. Gotuj około 25 minut, zmiksuj, przypraw przyprawami do smaku i odrobiną śmietany.
Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw, podsmaż na oliwie.
Słonecznik upraż na suchej patelni.
Zupę podawaj z piersią z kurczaka oraz posypaną uprażonym słonecznikiem. Możesz również podać z grzankami lub bagietką czosnkową.