Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie jednogarnkowe
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13323
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13323
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Składniki
Dynię obierz, usuń miąsz, pokrój w kostkę. Marchew, pietruszkę, cebulę, seler i por pokrój, zeszklij na oliwie. Dodaj 2 litry wody oraz zieniaki i dynię. Gotuj około 25 minut, zmiksuj, przypraw przyprawami do smaku i odrobiną śmietany.
Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw, podsmaż na oliwie.
Słonecznik upraż na suchej patelni.
Zupę podawaj z piersią z kurczaka oraz posypaną uprażonym słonecznikiem. Możesz również podać z grzankami lub bagietką czosnkową.