Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie jednogarnkowe
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 23
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 60
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 39
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 147
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 23
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 60
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 39
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 147
Składniki
Dynię obierz, usuń miąsz, pokrój w kostkę. Marchew, pietruszkę, cebulę, seler i por pokrój, zeszklij na oliwie. Dodaj 2 litry wody oraz zieniaki i dynię. Gotuj około 25 minut, zmiksuj, przypraw przyprawami do smaku i odrobiną śmietany.
Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw, podsmaż na oliwie.
Słonecznik upraż na suchej patelni.
Zupę podawaj z piersią z kurczaka oraz posypaną uprażonym słonecznikiem. Możesz również podać z grzankami lub bagietką czosnkową.