Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z kurkami to pyszna i aromatyczna potrawa, która może być doskonałym wyborem na chłodniejsze dni. Ta zupa jest doskonałym sposobem na wykorzystanie sezonowych grzybów i ma wspaniały, bogaty smak. Możesz ją podać jako przystawkę lub główne danie, ewentualnie z dodatkiem chrupiącego chleba czy grzanek.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 407
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2551
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 407
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2551
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlać troszkę oleju i dać łyżkę masła, następnie dodać pokrojoną cebulę i czosnek, chwilę smażyć i dodać oczyszczone kurki, większe grzyby przekroić na pół. Smażyć kilka minut. W tym samym czasie zagotować bulion warzywny i całą zawartość patelni wlać do zupy. Na tej samej patelni ponownie rozgrzać olej z masłem i dodać pokrojone na większe kawałki ziemniaki i marchewki, smażyć kilka minut przewracając, następnie zawartość przełożyć do zupy. Całość gotować ok. 20 minut do miękkości. Na koniec zupę zblendować, dodać śmietanę i ocet i ponownie zagotować. Zupa jest przepyszna, można podawać z grzankami SMACZNEGO!!!