Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla miłośników zup i dań jednogarnkowych bez konieczności przygotowywania drugiego dania.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Składniki
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję boczek pokrojony w drobną kostkę, mięso pokrojone w kostkę. Mięso doprawiam solą oraz paprykami słodką i ostrą. Smażę około 30 minut.
2. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieram, kroję w kostkę, kapustę drobno szatkuję. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, solę i gotuję około 20 minut.
3. Pieczarki myję, kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem oraz solą. Do grzybów dodaję oczyszczone z nasion, pokrojone w paseczki papryki czerwone oraz papryczkę chili. Smazę około 10 minut.
4. Do ugotowanych warzyw przekładam mięso oraz usmażone grzyby z paprykami. 5. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec wsypuję majeranek, chwilkę gotuję.
6. Zupa gotowa. 7. Smacznego.