Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie obiadowe. Ani to gulasz ani to zupa , taka mieszaka dwóch dań ;) Sporo warzyw i mięsko. Gotowane w garnku próżniowym
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10591
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4771
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10591
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4771
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
1. Najpierw bulion. Do garnka próżniowego dolewamy niewiele wody , niecałe pół litra, ponieważ warzywa puszczą soki. Dodajemy liśc laurowy, ziarna ziela angielskiego, 2 łyżki bulionu drobiowego np.Winiary i skrzydełka z kurczaka 2. Na patelni przesmażamy paski z fileta z kurczaka , wcześniej przyprawione pieprzem, solą i wycisniętymi przez praskę ząbkami czosnku z dodatkiem oleju. Dodajemy do garnka . 3. przesmażamy kolejno warzywa :cukinię pokrojoną w kwadraciki bez gniazd nasiennych , marchewkę pokrojoną w talarki. Dodajemy do garnka. 4. Przesmażamy pokrojone pieczarki i cebulkę z dodatkiem masła. I oczywiście dodajemy do garnka z wyżej wymienionymi składnikami. Uzupełniamy do smaku przyprawami , np. papryką słodką i ostra w proszku. 5. Gotujemy ok godzinę. Dodajemy śmietankę 30 % i jeszcze gotujemy pół godziny. 6. W oddzielnym garnku gotujemy ziemniaki. Tłuczemy z dodatkiem masła i mleka. smacznego