Do góry

Dania główne Przepis na:

Zupa owocowa z truskawkami

Zupa owocowa z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 638

Dodano:

Odsłon: 5005

Nic na to nie poradzę że bardzo lubię truskawki. Dużo moich potraw jest właśnie przy ich użyciu. Nie ma nic lepszego jak w tak ciepłe dni zjeść schłodzoną zupkę. Ja podaję z makaronem można bez.

Składniki

  • 1,5 l wody
  • owoce (truskawki)
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki czubate cukier
  • 2-2,5 łyżki cytryna
  • 1-1,5 łyżki kisielu
  • makaron
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1,5 l wody ugotować z truskawkami lub wiśniami (jeszcze lepsza) do tego dodać cukier waniliowy, 2 łyżki czubate cukru, 2-2,5 łyżki cytryny. Gotować 10 min.

    Ugotować w między czasie makaron. Ja kupuję makaron "Dobrusia" z biedronki.

  2. W osobnym kubeczku rozrabiasz sobie kisiel (np truskawkowy) 1-1,5 łyżki, tylko tyle żeby zupkę związało i pod koniec jak już zdejmiesz z ognia w wlewasz kisiel i cały czas mieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jolwicz 24 czerwca 2013 Świetna zupka na upalne dni. Ja też uwielbiam truskawki, ale czy na koniec tylko wymieszać i już nie zagotowywać? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń