Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna domowa zupa pomidorowa przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Szybko się ją przygotowuje a jeszcze szybciej znika ze stołu.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Z mięsa i warzyw ugotować wywar. Po 20 minutach włoszczyznę można wyjąć z mięso gotować jeszcze z godzinę. Ugotowany przecedzić, oddzielić mięso od kości. Koncentrat rozmieszać z odrobiną wywaru. Resztę wywaru zagotować, dodać koncentrat i bazylię. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z ryżem lub makaronem. Na talerz można wyłożyć ugotowane mięso i warzywa. Wywar najlepiej zrobić dzień wcześniej, wtedy ugotowanie samej zupy zajmie nam kilkanaście minut.