Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybową zawsze gotuję na wywarze jarzynowym, na warzywach jak do rosołu. Szlachetny smak zupa zawdzięcza nie tylko wykwintnym grzybom, ale także odrobinie doskonałego trunku: portugalskiego porto.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 192
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 115
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 192
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 115
Składniki
Na włoszczyźnie jak do rosołu (pietruszka, marchewka, kawałek selera i pora) ugotować wywar.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić.
Grzyby pokroić, delikatnie wymieszać z cebulą i lekko przesmażyć, po czym dodać do wywaru.
Na patelnię wlać porto, wymyć smak i przelać do zupy. Gotować do miękkości (przez ok. 15 minut).
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.