Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybową zawsze gotuję na wywarze jarzynowym, na warzywach jak do rosołu. Szlachetny smak zupa zawdzięcza nie tylko wykwintnym grzybom, ale także odrobinie doskonałego trunku: portugalskiego porto.
Przepis dnia
Dziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszk...
Odsłon: 5100
Pasztet grzybowy jest aromatyczny, swoim smakiem podbije podniebienia najbard...
Odsłon: 587
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 67
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 60
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 90
Rosół to obowiązkowa niedzielna zupa w prawie każdym domu. Przepis jest prost...
Odsłon: 2902
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 121
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 67
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 60
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 90
Rosół to obowiązkowa niedzielna zupa w prawie każdym domu. Przepis jest prost...
Odsłon: 2902
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 121
Składniki
Na włoszczyźnie jak do rosołu (pietruszka, marchewka, kawałek selera i pora) ugotować wywar.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić.
Grzyby pokroić, delikatnie wymieszać z cebulą i lekko przesmażyć, po czym dodać do wywaru.
Na patelnię wlać porto, wymyć smak i przelać do zupy. Gotować do miękkości (przez ok. 15 minut).
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Dania główne
Pieczone kotlety z kurczaka z warzywami
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Niedawno pokazywałam indyjskie samosy, a dziś przedstawiam alu kofta, czyli k...
Odsłon: 17
Sznycel wiedeński
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej sma...
Odsłon: 3349