Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co pewien czas mamy do dyspozycji aromatyczny wywar (np. po ugotowaniu warzyw na sałatkę) lub nadmiarową ilość rosołu. Jak w prosty sposób przetworzyć go na pożywną zupę? Wystarczy dodać trochę mięsa mielonego i puszkę pomidorów! Gęsta zupa z mięsem mielonym to właściwie danie jednogarnkowe, które może posłużyć za cały obiad.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 19
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18520
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 19
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18520
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Składniki
Obierz i pokrój drobno cebulę. Przeciśnij przez praskę czosnek.
W garnku z grubym dnem podsmaż na maśle cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj czosnek, a po chwili mięso mielone. Smaż, aż mięso zmieni kolor na złocisto-brązowy.
Dodaj do garnka pomidory z puszki i koncentrat. Duś przez około 10 minut.
Zalej zawartość garnka gorącym wywarem. Gotuj zupę przez kilka minut.
Wlej do gotującej się zupy słodką śmietanę. Wymieszaj.
Dodaj do zupy zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez kilka minut. Pod koniec gotowania dołóż do garnka pokrojoną marchewkę z wywaru.
Zupę z mięsem mielonym podawaj z ugotowanym ryżem lub makaronem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.