Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, wiosenna zupa z młodej kapusty podana z klopsikami i całymi młodymi kartofelkami.
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2665
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3225
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2665
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3225
Składniki
Zagotowujemy wodę z suszoną włoszczyzną, pastą rosołową i pokrojoną w kostkę marchewką. W między czasie kroimy kapustę, pokrojoną wkładamy do garnka z gotującym się bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości, podczas gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i sokiem z kiszonej kapusty.
Dodajemy klopsy, koper i natkę pietruszki. W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane odlewamy z wody, posypujemy koprem. Zupę podajemy z klopsami i z 2 lub trzema całymi ziemniakami. Smacznego!!!