Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie ....
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1580
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1337
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1343
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1580
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1337
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1343
Składniki
W kamionkowym/glinianym naczyniu : Mąkę wymieszać z mąką za pomocą drewnianej łyżki lub rogala ( aby nie było grudek). Dodać resztę składników - wymieszać . Pozostawić w cieple na ok. 5 dni. ale codziennie przemieszać drewnianą łyżką. BABCINA pradawna i bezcenna rada brzmi - precz z metalem od wszelkich zakwasów , stąd właśnie te drewniane sprzęty:)
Gotowy żur- zakwas ma mieć przyjemny zapach kiszonki i mocno kwaśny smak.Można go zlać do słoi i przechowywać w lodówce .
Smaczniego tradycyjnego ...