Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie ....
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
W kamionkowym/glinianym naczyniu : Mąkę wymieszać z mąką za pomocą drewnianej łyżki lub rogala ( aby nie było grudek). Dodać resztę składników - wymieszać . Pozostawić w cieple na ok. 5 dni. ale codziennie przemieszać drewnianą łyżką. BABCINA pradawna i bezcenna rada brzmi - precz z metalem od wszelkich zakwasów , stąd właśnie te drewniane sprzęty:)
Gotowy żur- zakwas ma mieć przyjemny zapach kiszonki i mocno kwaśny smak.Można go zlać do słoi i przechowywać w lodówce .
Smaczniego tradycyjnego ...