Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie ....
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 335
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3063
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 335
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3063
Składniki
W kamionkowym/glinianym naczyniu : Mąkę wymieszać z mąką za pomocą drewnianej łyżki lub rogala ( aby nie było grudek). Dodać resztę składników - wymieszać . Pozostawić w cieple na ok. 5 dni. ale codziennie przemieszać drewnianą łyżką. BABCINA pradawna i bezcenna rada brzmi - precz z metalem od wszelkich zakwasów , stąd właśnie te drewniane sprzęty:)
Gotowy żur- zakwas ma mieć przyjemny zapach kiszonki i mocno kwaśny smak.Można go zlać do słoi i przechowywać w lodówce .
Smaczniego tradycyjnego ...