Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18810
Dodano: 04.03.2009
Odsłon: 13019
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kiełbasę ugotowac w wywarze z włoszczyzny, wyjąc. Do odcedzonego wywaru dodac zakwas, śmietanę i przyprawy, zagotowac.
Na talerze kłaśc porcje kiełbasy, cząstki jaja na twardo, zalac żurem. Podawac z ziemniakami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

iwona_s 15 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
OMG... ty dalej się produkujesz... :-( człeku; ty w ogóle nie znasz się na gotowaniu, daj se spokój, poważnie - szkoda twego czasu (nawet dobrego zdjęcia nie potrafisz zrobić)...0 Kto głosował? | Odpowiedz

lara1908 05 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Lideczko,to opisz jak sie robi zakwas...bardzo bym chciała spróbować tego Staropolskiego...:0 Kto głosował? | Odpowiedz