Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mariaż kuchni polskiej i włoskiej.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6340
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6340
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
W dużym rondlu zeszklić na maśle drobno pokrojoną cebulę, dodać prawdziwki (wcześniej namoczone), liść laurowy, pieprz i ziele ang. Dusić ok. 5 min. na małym ogniu.
Dodać rosół, żeberka, starty czosnek a po 10 minutach wlać żur i zagotować. Na koniec dodać majeranek i inne dodatki np. natkę pietruszki lub skwarki z boczku.
Ugotować makaron jaki kto lubi, my mieliśmy nitki. Danie z makaronem wymyśliły dzieci bo, jak stwierdziły, ziemniaki są zbyt nudne :) Smacznego.