Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mariaż kuchni polskiej i włoskiej.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 126
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 126
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Składniki
W dużym rondlu zeszklić na maśle drobno pokrojoną cebulę, dodać prawdziwki (wcześniej namoczone), liść laurowy, pieprz i ziele ang. Dusić ok. 5 min. na małym ogniu.
Dodać rosół, żeberka, starty czosnek a po 10 minutach wlać żur i zagotować. Na koniec dodać majeranek i inne dodatki np. natkę pietruszki lub skwarki z boczku.
Ugotować makaron jaki kto lubi, my mieliśmy nitki. Danie z makaronem wymyśliły dzieci bo, jak stwierdziły, ziemniaki są zbyt nudne :) Smacznego.