Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis stworzony dla mojego chłopaka, mówi że pyszny :)
Garnek do gotowania, patelnia do smażenia, deska do krojenia, pojemniki czy miseczki na pokrojone warzywa.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5355
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5355
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Składniki
1. Wszystkie składniki z grupy 1 Tofu wymieszać i odstawić na chwilę, aby tofu przeszło całą marynatą. 2. Pieczarki i por pokroić w pół lub ćwierć plasterki, ziemniaki i marchew, w średnią kostkę, cebule w drobną kostkę lub pół piórka, seler i pietruszkę zetrzeć na średnich oczkach, kiełbaski w grubsze plastry.
3. Do garnka wlać 3 litry wody, dodać sól, ziele angielskie i liście laurowe, zagotować. Po za gotowaniu wyciągnąć z wody ziele i liście, zamiast tego dodać ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler. 4. Tofu ze smażyć i wyciągnąć z patelni. 5. Pieczarki ze smażyć z dodatkiem soli i pieprzu wraz z cebulą, porem i można też kiełbaskę.
6. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie dodajemy wszystkie pozostałe ze smażone warzywa, wraz z zakwasem i doprawiamy majerankiem, lubczykiem, chrzanem oraz w razie potrzeby solą i pieprzem do smaku. Smacznego :)