Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis stworzony dla mojego chłopaka, mówi że pyszny :)
Garnek do gotowania, patelnia do smażenia, deska do krojenia, pojemniki czy miseczki na pokrojone warzywa.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Składniki
1. Wszystkie składniki z grupy 1 Tofu wymieszać i odstawić na chwilę, aby tofu przeszło całą marynatą. 2. Pieczarki i por pokroić w pół lub ćwierć plasterki, ziemniaki i marchew, w średnią kostkę, cebule w drobną kostkę lub pół piórka, seler i pietruszkę zetrzeć na średnich oczkach, kiełbaski w grubsze plastry.
3. Do garnka wlać 3 litry wody, dodać sól, ziele angielskie i liście laurowe, zagotować. Po za gotowaniu wyciągnąć z wody ziele i liście, zamiast tego dodać ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler. 4. Tofu ze smażyć i wyciągnąć z patelni. 5. Pieczarki ze smażyć z dodatkiem soli i pieprzu wraz z cebulą, porem i można też kiełbaskę.
6. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie dodajemy wszystkie pozostałe ze smażone warzywa, wraz z zakwasem i doprawiamy majerankiem, lubczykiem, chrzanem oraz w razie potrzeby solą i pieprzem do smaku. Smacznego :)