Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę nietypowy żurek z kiszoną kapustą i drobiowymi nóżkami. Ale za to bardzo pyszny.
Udka kurczaka oraz warzywa zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, 2 ząbki czosnku i gotować do miękkości mięsa.
Ja rosół gotowałam dzień wcześniej.
Warzywa i ugotowane mięso wyjąć z garnka, wywar przecedzić.
Ja otrzymałam 1 l wywaru.
Mięso oddzielić od kości.
Kapustę posiekać, lekko przepłukać i gotować w wywarze do miękkości około 30 minut. Dodać 1-2 listki laurowe.
Żurek wymieszaj z 200 ml chłodnej wody i 2 łyżkami śmietany.
Pod koniec gotowania wlać przez sitko żurek, dodać majeranek , 3 rozgniecione ząbki czosnku i kawałki mięsa.
Gotować jeszcze około 5 minut.
Podawać z połówkami ugotowanego jajka, ew, doprawić solą i pieprzem.
Własnej roboty kapustka w lekkiej zasmażce,bardzo polecam:)
Odsłon: 56253
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 741
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 81
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3794
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 38
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 741
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 81
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3794
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 38
Składniki
Udka kurczaka oraz warzywa zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, 2 ząbki czosnku i gotować do miękkości mięsa. Ja rosół gotowałam dzień wcześniej. Warzywa i ugotowane mięso wyjąć z garnka, wywar przecedzić. Ja otrzymałam 1 l wywaru. Mięso oddzielić od kości.
Kapustę posiekać, lekko przepłukać i gotować w wywarze do miękkości około 30 minut. Dodać 1-2 listki laurowe.
Żurek wymieszaj z 200 ml chłodnej wody i 2 łyżkami śmietany. Pod koniec gotowania wlać przez sitko żurek, dodać majeranek , 3 rozgniecione ząbki czosnku i kawałki mięsa. Gotować jeszcze około 5 minut.
Podawać z połówkami ugotowanego jajka, ew, doprawić solą i pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Dania główne
Schab w ziołach
Dania główne
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Dania główne
Krokiety z mięsem
Zapiekanka z cukinią
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 741
Schab w ziołach
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 81