Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę nietypowy żurek z kiszoną kapustą i drobiowymi nóżkami. Ale za to bardzo pyszny.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34554
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34554
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Udka kurczaka oraz warzywa zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, 2 ząbki czosnku i gotować do miękkości mięsa. Ja rosół gotowałam dzień wcześniej. Warzywa i ugotowane mięso wyjąć z garnka, wywar przecedzić. Ja otrzymałam 1 l wywaru. Mięso oddzielić od kości.
Kapustę posiekać, lekko przepłukać i gotować w wywarze do miękkości około 30 minut. Dodać 1-2 listki laurowe.
Żurek wymieszaj z 200 ml chłodnej wody i 2 łyżkami śmietany. Pod koniec gotowania wlać przez sitko żurek, dodać majeranek , 3 rozgniecione ząbki czosnku i kawałki mięsa. Gotować jeszcze około 5 minut.
Podawać z połówkami ugotowanego jajka, ew, doprawić solą i pieprzem.