Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste ciasto z ananasem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Plastry ananasa osuszamy wykładając na papierowy ręcznik. Rozpuszczamy margarynę. Wybijamy jajka do miski i dodajemy wszystkie składniki oprócz miodu i margaryny. Następnie wyrabiamy ciasto. Teraz wlewamy margarynę uważając żeby nie była gorąca i wyrabiamy dalej. Tortownice 24cm smarujemy margaryną. Na dno wykładamy ananasy i polewamy je miodem. Wlewamy ciasto, lekko równamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Po pół godzinie wyciągamy i czekamy aż wystygnie. Otwieramy tortownicę i ostrożnie wyciągamy obracając owocami do góry. Robimy ulubioną kawę i pałaszujemy