Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Zagnieść kruche ciasto z podanych składników. Schłodzić w lodówce minimum 0,5 godziny.
Po tym czasie wypełniać foremki i opiekać w nagrzanym piekarniku 180 stopni C przez 25 minut. Schłodzić.
Plastry ananasa przekroić na pół, cukier rozgrzać w rondelku aż nabierze złotego koloru.
Plasterki ananasa wkładać do karmelu, potrzymać chwilę, aby całe ananasy nasiąknęły karmelem i wyjąć do osuszenia i ostygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, ananasa ułożyć w babeczkach, dekorować śmietaną i pistacjami.