Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki czekoladowe"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 326
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 859
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 326
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 859
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki 1 zł
W jednym naczyniu mieszamy sypkie: przesianą mąkę, cukier, kakao, sodę lub proszek do pieczenia, w drugim płynne: jogurt, olej i wodę.
Łączymy suche i mokre , mieszając je krótko, najlepiej drewnianą łyżką. Pod koniec mieszania dodajemy aromat rumowy.
Foremki na babeczki natłuszczamy i prószymy mąką albo bułką tartą. Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dekorujemy miętą i cukrem pudrem.Źródło: Rewia