Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 435
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 435
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Składniki
Otręby, płatki, rodzynki i żurawinę zalewam gorącym mlekiem i odstawiam na 15 minut do napęcznienia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam przez sito, dodaję sodę, cynamon, cukier puder i szczyptę soli. Wsypuję do płatków.
Obrane ze skórki owoce drobno kroję i szybko mieszam z masą. Na koniec dodaję jajka zmiksowane z olejem. Ciasto przekładam do foremek na muffinki i piekę około 25 minut w temperaturze 200oC.Źródło: Rewia