Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka cynamonowa"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Białka ubij na sztywno. Po kolei dodawaj cukier, żółtka i olej. Obydwie mąki, proszek do pieczenia i cynamon wymieszaj. Wsyp do masy jajecznej, dodając 3 łyżki wody. Wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy do babki, wyrównaj. Piecz ok. godziny w temp. 160°C. Babkę ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie