Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka jogurtowa z kokosem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 349
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 349
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij do niej jajka, wciąż ucierając. Dołóż skórkę z limonek i wiórki kokosowe. Porcjami, (na przemian) dodawaj jogurt oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto ucieraj jeszcze kilka minut mikserem, aż dobrze się połączą.
Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą, a następnie napełnij ciastem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę.
Babkę lekko przestudź w formie, potem przełóż ją na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Lukier przygotuj według przepisu. Oblej nim zimne ciasto.Źródło: Tina