Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 324
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 846
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 324
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 846
Składniki
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę.
Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Wcześniej mąkę przesiać.
Do ubitych jajek dodawać partiami mąkę.
Ciasto wlać do foremki wyłożonej papierem.
Piec ok. 30 minut w temp. 180 st. - do "suchego patyczka"
Po ostudzeniu ciasto kroimy na 3 placki.
Przekładać dowolnym kremem (ja kupuję gotowe w proszku z Delekty). Jedna warstwę lekko posmarować kremem i wyłożyć na niego dowolny dżem.
Wierzch tortu posmarować kremem i układać dowolne dekoracje. Mogą być owoce, sam krem lub gotowe dekoracje.