Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowe wieżyczki z jagodami i masą kokosową"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Składniki
Wiórki kokosowe wsyp do śmietany. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze około 10 minut na małym płomieniu.
Odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin, a jeszcze lepiej na noc. Następnie śmietanę przecedź przez sitko. Mocno odciśnij wiórki. Biszkoptowe blaty skrop likierem i posmaruj konfiturą. Kokosową śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem oraz zagęstnikiem.
Ubij na sztywno. Blaty posmarowane konfiturą przełóż kremem kokosowym. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki. Następnie potnij na porcje. Ew. udekoruj świeżymi borówkami oraz listkami mięty.Źródło: Tina