Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie czekoladowe z pomarańczową nutką w tle :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4256
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 386
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4256
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 386
Składniki
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić i dodać sok z wyciśniętej pomarańczy, wymieszać.
Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać cukier dalej miksując. Gdy piana jest lśniąc, dodawać po 1 żółtku i ubijać na najmniejszych obrotach. Następnie wolnym strumieniem wlewać roztopioną czekoladę do ubitych białek i mieszać łyżką do połączenia się składników. Na samym końcu dodać skórkę startą z pomarańczy, przesianą mąkę z kakao. Delikatnie wymieszać. Piec w 180C przez około 35min.