Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie pomarańczowe to pyszne, wilgotne i bardzo miękkie ciasto. Zapach i aromat pomarańczy nadaje wypiekowi niezwykłego smaku temu nie banalnemu ciastu. Brownie pomarańczowe przygotujemy tak na prawdę bardzo szybko. Jedno wiem na pewno, że brownie spodoba się wszystkim miłośnikom czekolady.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Umieszczamy w garnku wraz z pokrojonym w kostkę masłem, 50 g cukru, cukrem pomarańczowym oraz sokiem pomarańczowym. Rozpuszczamy składniki w garnku. Studzimy. Jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy powoli sos czekoladowy. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przelewamy do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!