Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na doskonałe ciasteczka miodowe, które zawsze się udają. Są bardzo proste w przygotowaniu, ale gwarantujemy, że zasmakują każdemu!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34653
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 226
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3871
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34653
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 226
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3871
Składniki
Przesiej mąkę do dużej miski. Do mąki dodaj pokrojone w kostkę masło i miód.
Oddziel białka od żółtek. Do mąki, masła i miodu dodaj żółtka i wyrób ciasto. Możesz też wyrobić ciasto w robocie kuchennym.
Owiń ciasto folią i włóż do lodówki do schłodzenia na co najmniej godzinę.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka foremkami. Wycięte ciasteczka przekładaj na blachę do pieczenia.
Rozbełtaj biało z jajek widelcem i posmaruj nim wierzch ciasteczek.
Opcjonalnie: Posiekaj migdały i posyp nimi wierzch ciasteczek.
Piecz przez około 10-15 minut, aż ciasteczka się zarumienią.