Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 926
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 926
Składniki
W blenderze rozdrobnić na mniejsze kawałki płatki owsiane i połączyć z roztopionym masłem ubić jako z cukrem na puszystą masę , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ubijając , masę dodać do płatków z rozpuszczonym masłem i dokładnie wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia , nakładać na papier przygotowaną masę w formie ciasteczek na jedno ciastko ok. 2 łyżek masy lekko spłaszczając, w pewnej odległości od siebie bo ciasteczka rosną , piec w temp. 175 st C przez ok. 10-15 min do zrumienienia się brzegów , studzić na blasze ponieważ są jeszcze miękkie a dostudzać na kratce. Przechowywać w zamkniętym pojemniku .