Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z maszynki"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Żółtka rozprowadzamy w śmietanie, cytrynę parzymy, osuszamy, ścieramy z niej skórkę.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier puder, niezbyt twardy tłuszcz, żółtka rozmieszane w śmietanie, cukier waniliowy i skórkę z cytryny siekamy na stolnicy nożem i zagniatamy szybko ręką. Na godzinę wstawiamy do lodówki.
Ciasto partiami wyciskamy z maszynki do mięsa ze specjalną wkładką. Kroimy na paseczki. Ciasteczka przenosimy na natłuszczoną blachę. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190oC.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 0,15 zł.</strong>Źródło: Rewia