Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciastka o niesamowitym smaku, to nie są typowe pierniki
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia , piekarnik rozgrzewamy do 200 * C .Miód rozpuszczamy z mlekiem, można go podgrzac , i potem ostudzić.W misce mieszamy wszystkie suche składniki.Dodajemy do suchej masy masło i rozdrabniamy palcami na " grubą kaszę ".
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z ostudzonym miodem z mlekiem. Wlewamy do mąki i mieszamy
Na blaszkę kładziemy łyżeczką nieduże placuszki, daleko od siebie bo bardzo się rozrastają .Dekorujemy migdałami lub płatkami. Pieczemy ok. 15 min.Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.