Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka ryżowo-kokosowe"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3856
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 281
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 505
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3856
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 281
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 505
Składniki
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy cukier i nadal ucieramy. Oddzielamy białka od żółtek. Do masła dodajemy żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kaszkę ryżową. Na koniec ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z dość gęstym już w tym momencie ciastem.
Partiami ciasta napełniamy worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką i wyciskamy z niego kopczyki na natłuszczoną blachę. Jeśli nie mamy worka cukierniczego, rękami odrywamy kawałeczki ciasta, które na blasze spłaszczamy na okrągłe placuszki.
Pieczemy 12-15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 165oC lub 15-20 minut w piekarniku bez termoobiegu nagrzanym do 180oC.
<strong>Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej sztuki około 0,20 zł.</strong>Źródło: Rewia