Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuchom :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Składniki
4 banany miksujemy. Pozostałe odkładamy do dekoracji. Keksówkę wykładamy folią spożywczą i na dnie układamy biszkopty. Biały ser miksujemy z cukrem i łączymy z masą bananową.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ok. 2/3 wlewamy do masy bananowej. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Najlepiej przelać najpierw niewielką ilość i dać do lodówki, aby masa stężała i dopiero wlać resztę. W ten sposób biszkopty pozostaną na dnie :)
Na stężona masę poukładać plasterki bananów i zlać pozostałą galaretką. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto wyjąć z keksówki i "odczepić' folię. Smacznego!