Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto budyniowe"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 246
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 99
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 246
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 99
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
Z podanej ilości mleka odlej szklankę, resztę zagotuj z cukrem. Zimne mleko wymieszaj z mąkami oraz żółtkami, wlej, mieszając, do gorącego mleka, gotuj aż zgęstnieje. Ostudź. Ugotuj galaretkę wg przepisu, odstaw do stężenia.
Zmiksuj masło, porcjami wkładaj zimny budyń. Miksuj, aż powstanie gładki krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż krem i plasterki bananów, nakryj herbatnikami. Połóż krem, banany, herbatniki. Polej galaretką.
Porcje 15, 50 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 420Źródło: Bella Relaks