Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto znika ze stołu w oka mgnieniu haha:)Polecam serdecznie:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 926
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 926
Składniki
CIASTO: Białka ubijamy na sztywna pianę.Miksując dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, nastepnie po jednym żółtku. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i małymi porcjami dodajemy di masy delikatnie mieszając łyżką drewnianą. Masę wylewamy na dużą prostokątną blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni. Ciasto po ostygnięciu przekrawamy na pół.
MASA: Budynie gotujemy na mleku i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce zimnego budyniu. Nastepnie dodajemy pokruszona chałwę i mieszamy.
Na pierwszy placek nakładamy połowę masy, przykrywamy drugim plackiem i kładziemy pozostałą masę.Ozdabiamy startą gorzka czekoladą. SMACZNEGO!