Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czereśniowe"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34656
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 239
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34656
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 239
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3886
Składniki
Jajka ubij z cukrem na pianę. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i olej z 40 ml wody.
Formę wyłóż papierem do pieczenia i rozprowadź w niej ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 35 minut. Po upieczeniu rozkrój je poziomo.
Większą część kremówki ubij, dodaj kwaśną śmietanę i cukier puder. Żelatynę włóż do małej ilości wody, aby nasiąkła. Rozgrzej ją w pozostałej kremówce i dodaj do masy.
Włóż z powrotem do formy dolną część ciasta i posmaruj dżemem. Na nim rozsmaruj krem (trochę zostaw) i ułóż wydrylowane czereśnie. Przykryj górnym płatem ciasta i wstaw całość do lodówki.
Nugat rozgrzej i wylej na ciasto. Poczekaj aż polewa wystygnie i pokrój ciasto na kawałki. Każdy udekoruj resztą kremu i czereśnią. Czas przygotowania: ok. 85 min Cena porcji: ok. 3 zł Kalorie: porcja 309 kcalŹródło: Na żywo