Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielone od żółtek ubijamy na sztywno wraz z cukrem i octem (1 łyżka), kolejne ubijamy żółtka z 1 łyżką octu. Po kolei do ubitego białka dodajemy żółtka, olej oraz przesiane i wymieszane suche składniki (2 roadzje mąki, budyń, proszek, kakao). Pieczemy biszkopt przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Kolejno przygotowujemy krem wg przepisu umieszczonego na opakowaniu.Do miękiego i dobrze rozmiksowanego masła, dodajemy po łyżce kremu. Dzięki temu masa ubije się dobrze, a masło doda kremowi twardości. Orzechy trzemy na tarce. Wrzucamy na patelnie, na którą wcześniej wlaliśmy olej. Dodajemy cukier. Prażymy składniki dopóki orzechy się nie zaruimienią. Na schłodzonym biszkopcie rozmarowujemy krem. Na końcu posypujemy ciasto posypką. Ciasto chłodzimy, Najlepiej smakuje na drugi dzień :) Smacznego!