Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto marchewkowe – banalnie proste, wilgotne w środku i pyszne w smaku
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Jajka ocieplić, ubić je do podwojenia objętości. Dodać cukier drobny, dalej ubijać, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach dolewać ciągłym strumieniem olej.
Dodać marchewkę, starte jabłko i delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól, wymieszać i przesypać składniki suche do miski z marchewką i jabłkiem. Połączyć wszystkie składniki. Piec godzinę w temperaturze 150 stopni (pieczenie góra-dół).
Polewa: ubić serek z masłem i cukrem pudrem, włożyć do lodówki. Ciasto po upieczeniu wystudzić, posmarować polewą i posypać posiekanymi orzechami.