Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto mocno wiśniowe"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Składniki
Wiśnie wydryluj, posyp 5 łyżkami cukru. Odstaw. Jeśli wiśnie puszczą sok, odlej go. Formę (25 na 16 cm) posmaruj masłem. Równomiernie rozsyp wiśnie.
Masło stop, ostudź. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wsyp do miski, wbij jajka, dodaj proszek do pieczenia, wlej masło i mleko, wsyp ok. 1/3 szklanki cukru. Dokładnie wymieszaj. Ciastem zalej wiśnie. Piecz ok. 35 minut w temp. 180°C. Ciasto ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,90 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie