Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto motyl z owocami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Składniki
Przepis przysłała Krystyna Kaczmarek z Grodziska Wlkp.
Biszkopt: białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, połącz. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: masło zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawaj serek waniliowy, mieszając na puszystą masę.
Biszkopt nasącz obficie herbatą. Przekrój na dwa półkola, ułóż półokrągłymi bokami do siebie, robiąc „skrzydła motyla”.
Połówki przekrój na dwa placki. Spody posmaruj kremem, przykryj plackami. Wierzch i boki posmaruj resztą kremu. Czułki motyla zrób z rurek waflowych. Udekoruj owocami (np. plasterkami kiwi, brzoskwiń, truskawkami). Boki obłóż małymi bezami.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 15, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie