Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto piaskowe z ajerkoniakiem i kruszonką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 125
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3795
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 231
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 206
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 125
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3795
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 231
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 206
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki. Większe sztuki pokrój na połówki. Małe owoce pozostaw w całości. Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli na puszystą, jasnokremową masę.
Kolejno wbij jajka. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp je do masy maślanej. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Na wierzchu ułóż truskawki. Lekko wciśnij je w ciasto. na kruszonkę zagnieć. Posyp owoce. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Naj