Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje tak, jakby się włożyło w niego więcej pracy, niż tego wymaga:)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3601
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3601
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni, natłuść formę na ciasto. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, 3/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki kakao. Dodaj oliwę, mleko sojowe i olejek waniliowy i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Wlej równomiernie masę do formy i posyp z wierzchu resztą cukru i kakao. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia i dodaj syrop klonowy i rum i polej tym wierzch ciasta. Piecz 30 - 35 minut. Wystudź trochę ciasto i gdy będzie jeszcze ciepłe przenieś na dużą tacę, najlepiej z krawędziami, żeby się nie rozlało. Możesz podawać z lodami waniliowymi, będzie lepszy efekt:)